FP4 Laser Therapie

Contact opnemen

Indien u interesse heb in het gebruik van  onze diensten met de FP4 Laser kunt u vrijblijvend contact opnemen met Tierklinik Luesche tel: +49(0) 543895850 of  Stal Linssen tel: +31642392463


FP4 Laser

Klasse 4 multi-frequency  laser

 

Wat is FP4-lasertherapie?

Lasertherapie met een multi-frequency high power laser wordt al jarenlang in de humane (sport) geneeskunde succesvol ingezet. Het is een volledig pijnvrije therapievorm, die het voor topsporters mogelijk maakt na een duidelijk kortere rehabilitatieperiode weer op professioneel niveau te kunnen sporten.

foto 4

Doordat deze therapie in humaan bereik zo succesvol is, hebben experts zich erin verdiept deze therapievorm ook voor de paardengeneeskunde beschikbaar te maken.

foto 2

 

Wat doet FP4-laser?

Door 4 gepatenteerde golflengtes, die tegelijkertijd geproduceerd worden, is het mogelijk om in het dieper gelegen weefsel veel energie te leveren maar het bijkomende hitte effect te minimaliseren. Deze 4 golflengtes hebben ieder verschillende eigenschappen, waardoor er een combinatie van pijnstilling, ontstekingsremming en biostimulatie van beschadigd weefsel mogelijk is.

foto 3

 

 Welke effecten heeft FP4-laser therapie?

       Activering van de microcirculatie

       Activering van de mitochondrien (+ meer ATP productie)

       Ontstekingsremming door het afremmen van ontstekingsmediatoren

       Stimulering van de productie van proteinen en collageen die voor het opbouwen van herstellend weefsel nodig zijn

       Vermindering van pijn

       Verbeterde kwaliteit van het littekenweefsel 

       Kortere rehabilitatieduur

       Niet-invasieve, pijn- en stressvrije therapie

       Geen bijwerkingen

 

 Wanneer kan FP4-laser therapie worden ingezet?

       Peesblessures

       Colateraalband blessures

       Arthrose

       Wonden

       Neurologische problemen

       Preventieve behandeling bij topsportpaarden

 

Hoe wordt een FP4-laser behandeling uitgevoerd?

Voor ieder paard wordt, afhankelijk van de diagnose, een passend laser- en bewegings protocol samengesteld. Laser therapie wordt in eerste instantie voor 2 weken 1-2 keer dagelijks uitgevoerd. In deze periode staat het paard in de kliniek, maar ook ambulante afspraken zijn mogelijk. Aan de hand van wekelijkse klinische- en echografische controlles kan het laserprotocol en/of de training zo worden aangepast dat het genezingsproces zo sterk mogelijk geactiveerd wordt. Zo nodig kunnen (preventief) losse laser behandelingen uitgevoerd worden tijdens de revalidatieperiode.

 

Voorbeeld

Een 7 jarige springpaard (Z-niveau) met een acute blessure aan de oppervlakkige buigpees werd 2 weken lang dagelijks met FP4-laser behandeld. Al na 6 weken kon het paard weer gereden worden. Na een verdere opbouwperiode liep het paard na 4 maanden weer succesvol op Z-niveau in de sport.

Naamloos1
Naamloos2

Stal Linssen © Anouk de Ruijter 2015